Вести од компанијата

Идниот тренд на развој на технологија за прецизно ковање

2022-10-12

Иднината на развојот на технологијата за ковање е дигитализацијата на технологијата за ковање.

Дигитализацијата главно се рефлектира во процесот на фалсификување и квалитетот на производот, цената, користа од степенот на предвидување и контрола.

Компјутерски потпомогнат систем за дизајнирање (CAD) и помошен производствен систем (CAM) комбинирани, потоа сочинуваат интегриран систем за автоматска контрола, односно автоматски проток на информации контролиран од компјутерот за дизајнирање на процесот на ковање, обработка на матрици за ковање, инспекција на склопување и управување со континуирано обработка. И развиена за кованици умре дизајн и производство и фалсификување процес симулација (CAE) интеграција на автоматска контрола на системот.

Технологијата за симулација на процесот на фалсификување (CAE) се нарекува и виртуелна технологија на производство на процесот на ковање или компјутерска инженерска анализа на процесот на ковање со помош на компјутер.

Технологијата за симулација на процесот на фалсификување (CAE) го збогати истражувањето на механизмот на формирање пластика, формирање пластика до интелигентна насока, обезбедува научна основа за дизајнот и процесот на производство на матрицата за фалсификување, ја подобри работната средина на инженерите за ковање, за да се заштедат трошоците за производство и времето на дизајнирање, скратување на циклусот на развој на производот, подобрување и подобрување на нивото на традиционалниот процес на фалсификување и дизајнот на матрицата.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept